Endring i Google Chrome påvirker SuperOffice Web

I løpet av september 2015 oppdaterer Google sin nettleser Chrome og dette påvirker de av dere som kjører SuperOffice Web i den nettleseren. For at dokumenthåndtering skal fortsette å fungere med Chrome etter dette må SuperOffice oppgraderes til ny versjon. Den nye versjonen av SuperOffice skal etter planen leveres i april. For teknisk interesserte, det er støtten for NPAPI som forsvinner og det betyr at SuperOffice Web Tools kommer i ny versjon også.

NPAPI (Netscape Plug-in API) er en plug-in mekanisme som stammer fra 90-tallet, og som nå er moden for å fases ut til fordel for nyere og mer stabile teknologier. Google Chrome er blant de første til å fjerne støtten for NPAPI, og det forventes at både Firefox, Internet Explorer og de andre nettleserne følger etter.

I april 2015 vil NPAPI bli delvis skrudd av i Chrome, og man må benytte et chrome flagg (chrome://flags/#enable-npapi) for å aktivere det igjen. I løpet av september 2015 blir NPAPI-støtten fjernet helt.

SuperOffice Web Tools, også kjent som «ugle-ikonet nede ved klokka», benytter NPAPI i forbindelse med dokumenthåndtering. I den neste servicereleasen av SuperOffice, versjon 7.5 SR1, går de bort fra NPAPI til fordel for nyere teknologier.

Kunder som kun benytter Windows-versjonen av SuperOffice CRM, eller SuperOffice Customer Service, vil ikke påvirkes av dette. Kunder på SuperOffice sin Online-platform vil bli automatisk oppdatert i god tid før Chrome fjerner støtten for NPAPI.

For å påse at dokumenthåndtering skal fortsette å fungere anbefaler vi at alle med SuperOffice Web-versjonen oppgraderer til den nyeste versjonen så snart den gjøres tilgjengelig. Det er forventet at den slippes i slutten av mars. Ta kontakt med deres rådgiver hos Ganske Enkelt for å avtale oppgradering.